میزان افزایش قیمت مسکن هیچ ارتباطی به نرخ اجارهبها ندارد و با استفاده از کمیته ملی تعیین افزایش نرخ اجارهبها، شاخصهای این بخش شفاف خواهد شد.
آپارتمان های اجاره ای که باید مالیات پرداخت کنند، طبق گفته مدیر کل دفتر سرمایهگذاری و اقتصاد مسکن، واحدهای بالای ۱۵۰ مترمربع هستند که در بخش اجارهبها از آنها مالیات دریافت میشود.
به گزارش مجله دلتا به نقل از خبرآنلاین ، عباس فرهادیه گفت: «در بخش کنترل بازار اجارهبها، از ظرفیتهای وزارت راهوشهرسازی استفاده خواهیم کرد.»
وی توضیح داد: «مهمترین موضوعی که ما به دنبال آن هستیم، بحث ابزارهای تشویقی مالیاتی برای موجران است. در حال حاضر برای واحدهای بالای ۱۵۰ مترمربع، بر اساس قانون مالیات بر اجاره، مالیات دریافت میشود.»
وی با تاکید بر اینکه روی این موضوع در حال بررسی جامع هستیم، گفت: «واقعیت آن است که باید از مشوقهای مالیاتی برای بازار اجارهبها استفاده کنیم و تنبیه کارایی نخواهد داشت.»
فرهادیه با تاکید بر اینکه به دنبال برقراری تعادل در بازار اجارهبهای مسکن در کل کشور هستیم، افزود: «در حال حاضر، نه مستاجران و نه موجران نمیدانند میزان افزایش نرخ اجارهبها چقدر است. ما شاخصهای این افزایش را تعیین خواهیم کرد که از جنس تورم عمومی است.»
وی بیان کرد: «میزان افزایش قیمت مسکن هیچ ارتباطی با نرخ اجارهبها ندارد و با استفاده از کمیته ملی تعیین افزایش نرخ اجارهبها شاخصهای این بخش را شفاف خواهیم کرد.»
مقام مسئول وزارت راهوشهرسازی با اعلام اینکه برنامه مذکور فقط برای امسال نیست، اظهار کرد: «این برنامه در سالهای آینده نیز اجرایی خواهد شد، مانند میزان افزایش حقوق کارگران که معمولاً اواخر اسفند هر سال درباره آن تصمیمگیری میشود.»
آیا این مالیات در بازار مسکن، موثر خواهد بود؟
اگر در نظر بگیریم موجر یک واحد 150 متری در تهران، ماهانه مبلغ 3 میلیون تومان اجاره بگیرد، یعنی رهن کامل آن واحد مسکونی، 450 میلیون تومان خواهد بود. اگر فرض کنیم سود سپرده سالانه بانک 15 درصد باشد، بنابراین یک صاحبخانه مبلغ ۷۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در طول سال عایدی خواهد داشت.
بنابراین، فقط ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان با فرض کسر ۴ درصد مالیات، از موجر گرفته خواهد شد که نشان میدهد این پایه مالیاتی به هیچ عنوان نمیتواند عاملی بازدارنده در بازار مسکن باشد.
همچنین بخوانید:
- ۹۸/۰۳/۰۵